Heerlijk zeilen op een botter
Familie-uitje op het water boekt u op een botter
Zeiluitje met het bedrijf op de botter BU113
teamuitje zeilen
Spakenburgse Botter

Familieuitje in Spakenburg - Zeilen op een botter

Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag- en avondtochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve familiedag. Aan boord van de botter genieten van een mooie dag en cultuur snuiven in Spakenburg.

Bij deze familiedag op een botter is inbegrepen:

  • Huur schip
  • Ontvangst met eenvoudige Lunch
  • Schippersborrel met haring
  • Borrelhapjes
  • Onbeperkt consumpties
  • Naborrelen
  • Barbecue en/of visbakken

Prijs: vanaf € 99,95 p.p. all-inclusive.

Kinderen t/m 4 jaar gratis.
Kinderen 5 t/m 12 jaar € 3,75 per levensjaar (per arrangement).

Start arrangement: 12.00 uur Einde arrangement: 19.00 uur
Minimum aantal personen voor dit arrangement 10.

De prijs van deze familiedag op een botter is geldig tot en met 31 december 2024.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088-5405805.

Restaurant
Parkeren

Een dag zeilen op een Botter

Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag- en avondtochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve familiedag. Aan boord van de Botter genieten van een mooie middag en cultuur snuiven in Spakenburg. Dat kan met een dagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Voorbeeld programma:

12:00 Verzamelen in t Schippershuys.
12:15 Bezoek aan museum Spakenburg
13:00 Ontvangst in ‘t Schippershuys met een eenvoudige lunch.
13:30 Palaver met een korte historische inleiding en het indelen van de schepen.
13:45 Afvaart. De zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
14:00 Schippersborrel met verse haring.
15:00 Borrelhapjes. Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.
16:45 Aankomst in de haven van Spakenburg.
17:00 Begin van het barbecue in ons restaurant ‘t Schippershuys en/of het op traditionele wijze vis bakken aan boord van onze schepen in de haven.
19:00 Einde arrangement.

Meezeilen op klassieke botters

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in het oergezellige schippershuys of in het museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

Henk Kat
8
12 oktober 2017
Samen met collega's een heerlijke lunch gehad. Daarna een prachtige zeiltocht naar het stoomgemaal bij Nijkerk. Weer terug in Spakenburg hebben we genoten van een goed verzorgde barbecue. Alles top geregeld en all inclusive.
Peter Epping
10
10 juli 2017
In prima overleg met de schipper het programma enigszins aangepast. Van begin tot eind een fantastische dag met een vriendelijke bemanning die alles deed om kinderen en volwassenen het naar de zin te maken. Een moeilijke opgave omdat de leeftijden varieerden van 4 tot 74 jaar maar daar zijn ze volledig i geslaagd. Een 100% aanrader voor een leuke dag uit!
Anoniem
8
24 juli 2013
We hebben het uitje in Kampen laten plaatsvinden. Een zeer relaxte plek met zeer ontspannen enthousiaste medewerkers van de stichting Botterzeilen Kampen. Was erg leuk en goed georganiseerd.
R. Veldhuizen
9
03 oktober 2010
Een prima dag gehad met ons team. Wat ons vooral opviel was het enthousiasme bij de Spakenburgers om het ons naar de zin te maken.
I. Engelschman
9
28 juni 2010
Ons afdelingsuitje was prima verzorgd. Vakmensen in het restaurant, de visafslag en op de boten. Eten en drinken was allemaal fantastisch. Een echte aanrader voor een afdelingsuitje/ familieuitje!

Zeilenopeenbotter.nl

Heerlijk samen zeilen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Zeilenopeenbotter.nl

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

U kunt terecht voor een familiedag, vrijgezellenfeestje, dagje uit met de mannen of gezellig met vriendinnen, een familiefeest op het water of een dag, middag of avond gezellig zeilen met vrienden.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhaven

U gaat aan boord in de schitterende haven van Spakenburg. Op elke botter kunnen maximaal 12 gasten mee naast de bemanning. U vaart uit de haven en afhankelijk van de tijd en het programma varen we de Zuiderzee op.

Omgeving

Utrecht

In de provincie Utrecht kunt u heerlijk genieten van leuke dagjes uit en weekendjes weg! In ons uitgebreide aanbod voor groepen vindt u stadsspellen, workshops, themafeesten en actieve avondprogramma's maar ook met z'n tweetjes of voor het hele gezin hebben we een uitgebreid aanbod in Utrecht.

Spakenburg

Spakenburg is een dorp in de provincie Utrecht. Het staat bekend om zijn levendige traditie van klederdracht. In het dorp kun je nog steeds mensen zien die de traditionele kleding dragen, vooral op speciale gelegenheden. Daarnaast staat bekend om zijn traditionele vismarkt en weekmarkten. Spakenburg heeft een actieve bottervloot. Botter is een traditioneel vissersschip, en je kunt vaak deze oude schepen in de haven bewonderen. Er worden ook rondvaarten op de botter aangeboden. Het Museum Spakenburg biedt inzicht in de geschiedenis en cultuur van het dorp.

leuke uitjes voor groepen maakt gebruik van cookies
leuke uitjes voor groepen is powered by Recreatief.nl
 
© 2024 leuke uitjes voor groepen